Bolu’da ”İtalyan Pizzası” devri başlıyor!




Bolu’da Yamaner ailesinin başarılı ve saygın iş insanları Deniz ve Fatih Yamaner çifti ile Ankaralı Gökmen Gastronomi, önemli bir güç birliğine imza attı. Kuruluşunun 10. yılında şube sayısını 35’e çıkarmayı hedefleyen Pizza Il Forno, Bolu’daki ilk restoranını çok yakında 14 Burda AVM yanında açacak.

Bolu halkını gerçek İtalyan pizzalarıyla buluşturacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Gökmen Gastronomi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gökmen, 2013 yılında sürdürülebilir ve yenilikçi bir mutfak anlayışıyla çıktıkları yolda, bugün 21 şubeye ulaştıklarını açıkladı. Gökmen, Bolu’nun sevilen ve saygın ailelerinden Yamaner ailesinin başarılı iş insanları Deniz ve Fatih Yamaner çifti ile güç birliği yapmaktan ve bu özel şehirde Pizza Il Forno restoranının açılacak olmasından büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.

Çok yakında hizmete girecek olan Pizza Il Forno Bolu şubesinin yatırımcısı Fatih Yamaner ise açıklamasında, Pizza Il Forno’nun, Türkiye gastronomi sektörünün yenilikçi ve en hızlı büyüyen markalarından birisi olduğunu ve Gökmen Gastronomi’nin vizyonuna çok inandıklarını belirtti. “Yüzde yüz Türk markası olan Pizza Il Forno’nun ilimizin sosyal hayatına ve gastronomi anlamında gelişimine katkı vereceğine inanıyoruz” diyen Yamaner, Pizza Il Forno’da, Bolu’dan yetişen şeflerin özel sunumlarıyla sağlıklı menülerde en lezzetli tatları buluşturmak için özel bir güç birliğine imza attıklarını ifade etti. Yamener açıklamasında; “İnanıyorum ki misafirlerimiz, Bolu’dan yetişen şeflerimizin yerel dokunuşları ile sunuma hazırlanan gerçek İtalyan pizzalarını, ayrıca özel soslar ile hazırlanmış makarna çeşitlerini tatmaktan büyük keyif alacaklar. Damak tadına özen gösteren ve sağlıklı beslenmeyi tercih eden misafirlerimizi, 14 Burda AVM yanında Pizza Il Forno’da ağırlamak için sabırsızlanıyoruz” dedi.


Il Forno Ristorante, İstanbul’daki İlk Şubesini Açtı!




İtalyan mutfağının seçkin lezzetlerini, sıra dışı fine-dining konsepti ile taçlandıran Il Forno Ristorante, İstanbul’a geldi. Gökmen Gastronomi’nin ilkini Samsun Atakum’da açtığı Il Forno Ristorante, şimdi de Büyükyalı Fişekhane’deki yeni yerinde misafirlerini ağırlıyor. Tarihi Latin heykellerinden özel tasarım pizza fırınına kadar her detayında Akdeniz esintileri taşıyan mekan, aynı zamanda Fişekhane’nin adını taşıyan Fişek deposu olarak kullanılan lokasyonunda, rahat ve davetkâr bir atmosfer eşliğinde alışılmışın dışında özel lezzetler sunuyor.

Saygın iş adamı Mahmut ve Melih Özyardımcı ile Ankaralı Gökmen Gastronomi önemli bir güç birliğine imza atarak, kuruluşunun 10. yılında şube sayısını 35’e çıkarmayı hedefleyen Pizza Il Forno’nun üst markası olan Il Forno Ristorante’yi İstanbul’daki lezzet tutkunlarıyla buluşturdu.

Pizza Il Forno restoranlarında, misafirlerini gerçek İtalyan pizzasıyla buluşturan Gökmen Gastronomi, Akdeniz mutfağının ayrıcalıklı tatlarını, Il Forno Ristorante isimli konsept mekânında sunuyor. Mönüsündeki birbirinden özel lezzetler kadar, bu lezzetlerin sunum ve servis tarzıyla da dikkat çeken mekân, İstanbul’daki ilk restoranını Büyükyalı Fişekhane’de açtı. Chef&Co Founder Utku Özer mutfağından; içleri ısıtan sımsıcak bir Akdeniz güneşinin yeniden doğduğu Il Forno Ristorante’nin mönüsünde, sadece damaklara değil 5 duyuya birden hitap eden gerçek İtalyan lezzetleri bir arada yer alıyor.

Il Forno Ristorante mutfağının en önemli ürünlerinin başında pizza geliyor. 48 saat mayalanan hamuruyla, 400 derecelik özel tasarım fırında pişen Napolitan tarzı pizzalar, menünün olmazsa olmazı. Parmigiana melanzane, somon tartar, arancini ve füme et peynir tabağı gibi başlangıçlara, oldukça zengin bir içecek menüsü eşlik ediyor. Il Forno Ristorante’nin fırınında 8 saat boyunca et suyuyla pişen Osso Buco, mekanın en iddalı yemekleri arasında yer alıyor. Creme brulee ve sipariş üzerine hazırlanan Veneto usulü tiramisu ise öne çıkan tatlılardan.

Sırada Ankara Beysukent var

Birkaç ay önce ilkini Samsun Atakum’da açtıkları Il Forno Ristorante’nin kısa sürede sadece şehrin değil Karadeniz bölgesinin en popüler mekanı haline geldiğini ve yoğun bir ilgi gördüğünü söyleyen Gökmen Gastronomi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gökmen, “Il Forno Ristorante’yi şimdi de İstanbul’a taşıdık ve buradaki ilk şubemizi Büyükyalı Fişekhane’de açtık. Sırada Başkent var. Gastronomiye büyük ilgi duyan Ankara halkını da Beysukent’te açacağımız Il Forno Ristorante’de ağırlamaya hazırlanıyoruz” dedi


Gökmen Gastronomi bünyesindeki restoran zinciri Pizza İl Forno, Sakarya'ya da şube açmaya hazırlanıyor.




2013 yılında Ankara’da doğan ve pizza konusunda gastronomi sektörüne farklı bir yaklaşım getiren Pizza İl Forno’nun fırınlarında yılda 25 milyon dilim pizza pişiyor. Gökmen Gastronomi bünyesinde şu anda 21 şubeyle hizmet veren marka, hem kendi öz sermayesi hem de franchise modeliyle şubeleşmeye devam ediyor. Özverili, işin başında durabilecek ve markayı iyi tanıyıp benimsemiş, vizyoner yatırımcılarla büyümek istediklerini söyleyen Pizza İl Forno CEO’su Caner Şener, Sakaryalı girişimcilere oldukça kazançlı bir işbirliği fırsatı sunduklarını vurguladı. Şehirdeki alışveriş merkezleri ile konut veya ofis yoğunluğunun olduğu lokasyonları tercih ettiklerini belirten Şener, “Pizza İl Forno markası altında birlikte yürüyeceğimiz Sakarya’daki yatırımcılara aylık minimum yüzde 25 kar marjı sunuyoruz” dedi.

Gökmen Gastronomi, Pizza İl Forno markasını gelecek 5 yılda Türkiye genelinde en az 100 noktaya ulaştırmayı hedeflerken, yurt dışı planları da yapıyor. Bu doğrultuda çalışmalarına Orta Asya ile başlayıp, devamında Ortadoğu ve Balkanlar’da şubeler açmayı hedefleyen Gökmen Gastornomi, buralardaki Pizza İl Forno restoranlarının bir kısmını doğrudan kendisi finanse ederken, bazı ülkelerde de franchise vererek büyüyecek.

Pizza İl Forno’nun franchise modeli hakkında detaylı bilgi almak isteyenler franchise@pizzailforno.com.tr adresinden veya 0850 440 0312 numaralı telefonlardan iletişime geçebilirler.